Levertijd en verzending

Verzendkosten in 2020 bij Staartjes en Strikjes

De verzendkosten voor 2020 zijn binnen Nederland € 2,49 en naar België € 5,95. Ons verzendtarief is een all-in tarief (enveloppen, frankering, BTW).  Naar België verzenden wij momenteel enkel per pakketpost omdat bij brievenbuspost veel vertragingen zijn geconstateerd.
Vanaf 1 januari 2020 mogen door een aanpassing in de postwet goederen naar het buitenland niet meer in een envelop verstuurd worden. Dit mag enkel nog als pakketje en tevens moeten wij de inhoud van alle buitenlandse zendingen vooraf digitaal gaan melden.  De kosten die de postbedrijven rekenen voor zendingen naar het buitenland zijn hierdoor hoger geworden. Als service naar onze Belgische klanten nemen wij een deel van deze kosten voor onze rekening.

Levertijd

Het is momenteel heel erg druk en er zijn vertragingen in de postbezorging bij PostNL, hou hier aub rekening mee als je wilt bestellen. 

Wij streven er naar om je bestelling binnen 1 werkdag te verzenden, in drukke tijden kan dit uitlopen naar 2 werkdagen. Bestellingen die geplaatst zijn in het weekend, worden op maandag op volgorde van binnenkomst verwerkt en verzonden. Uitzonderingen hierbij zijn de feestdagen en vakanties. Zijn er  afwijkende levertijden, dan wordt dit vermeld bovenaan de website. Zo blijf je altijd op de hoogte over de verzending van je bestelling. In drukke tijden, vermelden wij dit ook nog eens extra in onze social media. Volg ons ook op Facebook, zodat je alle nieuwtjes kunt volgen. Wil je een spoedbestelling plaatsen, neem dan altijd even contact met ons op. Dan kijken we hoe snel we de bestelling voor je kunnen verzenden.

Verzenden via Post.nl

Wij verzenden altijd via Post.nl. Het is afhankelijk van PostNL wanneer je bestelling wordt bezorgd. Zelf hebben wij hier helaas geen invloed op. PostNL bezorgd niet meer op maandag en ook vaak niet meer binnen 24 uur, er kan een aantal dagen overheen gaan. Hou tijdens de feestdagen rekening met drukke tijden en plaats je bestelling op tijd. Ook voor het versturen van de orders naar onze klanten in België. Voor het verzenden naar België hou rekening met een bezorgtijd van 3 tot 10 werkdagen. Staartjes en Strikjes is niet verantwoordelijk voor vertragingen bij PostNL.

Waarom geen gratis verzending?

Met regelmaat ontvangen we de vraag, ‘kan het gratis worden verzonden’? Graag laat ik hier weten waarom we dit niet kunnen doen. De kosten die hiervoor worden gemaakt, moeten op een andere manier worden betaald. Veel webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. Dan zouden we de prijs van de producten hiermee moeten verhogen, zodat de verzendkosten gratis worden. Wij kiezen voor een mooie prijs van het product, uniek en voor een voordelige prijs.

Wij kiezen er niet voor om dit op een oneerlijke manier te doen en gaan voor mooie prijzen in onze webwinkel met daarbij gratis verzenden vanaf een bepaald bedrag. Dus vanaf €34,95 euro binnen Nederland en vanaf € 49,95 naar België versturen wij de bestellingen gratis.