Levertijd en verzending

Verzendkosten in 2024 bij Staartjes en Strikjes

De verzendkosten zijn momenteel:

Nederland € 2,99 (gratis vanaf € 49,99) voor brievenbuspakjes met track & trace.

België € 5,99 voor een pakketje met track & trace (gratis vanaf € 59,99). 

Duitsland € 6,99 voor pakketje met track & trace (gratis vanaf € 59,99). 

Wij verzenden geen brievenbuspakjes meer naar België en Duitsland. De ervaring leert dat deze vaak te laat bezorgd worden en ook sneller zoek raken.

Ons verzendtarief is een all-in tarief (denk bijvoorbeeld aan enveloppen, etiketten, frankering en BTW).  

Vanaf 1 januari 2020 mogen door een aanpassing in de postwet goederen naar het buitenland niet meer in een envelop verstuurd worden. Dit mag enkel nog als pakketje en tevens moeten wij de inhoud van alle buitenlandse zendingen vooraf digitaal gaan melden.  De kosten die de postbedrijven rekenen voor zendingen naar het buitenland zijn hierdoor hoger geworden. Als service naar onze buitenlandse klanten nemen wij een deel van deze kosten voor onze rekening.

Waarom geen gratis verzending?

We krijgen vaak de vraag of we de bestelling gratis kunnen verzenden. Ik wil graag uitleggen waarom we dit niet kunnen doen. De kosten die hiervoor worden gemaakt, moeten op een andere manier worden gedekt. Veel webwinkels rekenen deze kosten door in de verkoopprijs van de producten. Dit zou betekenen dat we de prijzen van onze producten moeten verhogen om de verzendkosten gratis te maken. In plaats daarvan hebben we gekozen voor aantrekkelijke prijzen voor onze producten, die uniek en voordelig zijn.

We willen niet op oneerlijke wijze te werk gaan, daarom bieden we gratis verzending aan vanaf een bepaald bedrag. Op deze manier streven we naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Levertijd

Staartjes en Strikjes is geen grote mega-webwinkel. Wij pakken graag je bestelling met aandacht, zorg en liefde in en ons doel is om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Normaal gesproken versturen wij alle bestellingen die op werkdagen binnengekomen binnen 1 werkdag. Tijdens drukkere periodes, zoals tijdens acties, schoolvakantie's en de maanden november en december, kan het echter iets langer duren, tot 2 á 3 werkdagen. Wij verzenden van maandag tot en met vrijdag.

Wij hebben vakantie tot en met 17 juli, we verzenden de bestellingen vanaf donderdag 18 juli in volgorde van binnenkomst.

Als je een spoedbestelling hebt en wilt weten hoe snel we kunnen verzenden, neem dan alsjeblieft contact met ons op via WhatsApp +31 (0)115 82 30 17, zodat we kunnen bespreken hoe snel we jouw bestelling kunnen verzenden.

Het is belangrijk om rekening te houden met uitzonderingen op de levertijden tijdens feestdagen en vakantieperiodes. Eventuele afwijkende levertijden worden vermeld in je winkelwagentje, zodat je altijd op de hoogte blijft van de verzending van je bestelling. Bovendien zullen we ook extra informatie delen via onze social media-kanalen tijdens drukke periodes. Vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Instagram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws en alle spannende updates.

Verzenden via Post.nl

We maken altijd gebruik van PostNL voor onze verzendingen. Houd er rekening mee dat de bezorging van je bestelling afhankelijk is van PostNL en wij hier helaas geen invloed op hebben. PostNL bezorgt niet meer op maandagen en het kan ook langer duren dan 24 uur voordat je bestelling arriveert. Soms kan het enkele dagen in beslag nemen.

Tijdens drukke periodes, zoals feestdagen, is het belangrijk om op tijd je bestelling te plaatsen, zowel voor binnenlandse als buitenlandse verzendingen. Bij verzending naar het buitenland moet je rekening houden met een bezorgtijd van 3 tot 10 werkdagen. We willen benadrukken dat Staartjes en Strikjes niet verantwoordelijk is voor eventuele vertragingen bij PostNL.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Heb je een verzendbevestiging van ons ontvangen maar de bestelling na 7 dagen nog niet ontvangen? Laat het ons altijd binnen 10 dagen per mail weten zodat wij een onderzoek kunnen starten. Stuur aub een mailtje naar info@staartjesenstrikjes.nl met daarin je bestelnummer en adresgegevens.