Levertijd en verzending

Verzendkosten in 2023 bij Staartjes en Strikjes

De verzendkosten zijn momenteel:
- Nederland € 2,59 (gratis vanaf € 39,99)
- België, Luxemburg en Duitsland € 5,99  (gratis vanaf € 49,99)
- Oostenrijk € 8,99 (gratis vanaf € 49,99)
- Frankrijk € 9,99 (gratis vanaf € 74,95)
- Spanje € 9,99 (gratis vanaf € 74,95)
- Malta € 24,00 (gratis vanaf € 149,95)

Ons verzendtarief is een all-in tarief (denk bijvoorbeeld aan enveloppen, etiketten, frankering en BTW).  

Buiten Nederland verzenden wij enkel per pakketpost omdat bij brievenbuspost veel vertragingen worden geconstateerd.

Vanaf 1 januari 2020 mogen door een aanpassing in de postwet goederen naar het buitenland niet meer in een envelop verstuurd worden. Dit mag enkel nog als pakketje en tevens moeten wij de inhoud van alle buitenlandse zendingen vooraf digitaal gaan melden.  De kosten die de postbedrijven rekenen voor zendingen naar het buitenland zijn hierdoor hoger geworden. Als service naar onze buitenlandse klanten nemen wij een deel van deze kosten voor onze rekening.

Waarom geen gratis verzending?

Met regelmaat ontvangen we de vraag, ‘kan het gratis worden verzonden’? Graag laat ik hier weten waarom we dit niet kunnen doen. De kosten die hiervoor worden gemaakt, moeten op een andere manier worden betaald. Veel webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. Dan zouden we de prijs van de producten hiermee moeten verhogen, zodat de verzendkosten gratis worden. Wij kiezen voor een mooie prijs van het product, uniek en voor een voordelige prijs.

Wij kiezen er niet voor om dit op een oneerlijke manier te doen en gaan voor mooie prijzen in onze webwinkel met daarbij gratis verzenden vanaf een bepaald bedrag. 

Levertijd

Wij streven er naar om je bestelling binnen 1 dag te verzenden. In drukkere tijden, tijdens actie's en in de maanden november en december kan dit uitlopen naar 2 tot 3 werkdagen. Wij verzenden van maandag tot en met vrijdag. 

Is je bestelling spoed, neem dan altijd contact met ons op (het snelst bereik je ons via een whatsapp op +31 (0)115 82 30 17). Dan overleggen we even hoe snel we de bestelling voor je kunnen verzenden. 

Uitzonderingen op de levertijden zijn de feestdagen en vakanties. Zijn er afwijkende levertijden, dan wordt dit vermeld bovenaan de website. Zo blijf je altijd op de hoogte over de verzending van je bestelling. In drukke tijden, vermelden wij dit ook nog eens extra in onze social media. Volg ons ook op Facebook, zodat je alle nieuwtjes kunt volgen. 

Verzenden via Post.nl

Wij verzenden altijd via PostNL. Het is afhankelijk van PostNL wanneer je bestelling wordt bezorgd. Zelf hebben wij hier helaas geen invloed op. PostNL bezorgd niet meer op maandag en ook vaak niet meer binnen 24 uur, er kan een aantal dagen overheen gaan. Hou tijdens de feestdagen rekening met drukke tijden en plaats je bestelling op tijd. Ook voor het versturen van de orders naar onze klanten in het buitenland. Voor het verzenden naar het buitenland, hou rekening met een bezorgtijd van 3 tot 10 werkdagen. Staartjes en Strikjes is niet verantwoordelijk voor vertragingen bij PostNL.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Heb je een verzendbevestiging van ons ontvangen maar de bestelling na 7 dagen nog niet ontvangen? Laat het ons altijd binnen 10 dagen per mail weten zodat wij een onderzoek kunnen starten. Stuur aub een mailtje naar klantenservice@staartjesenstrikjes.nl met daarin je bestelnummer en adresgegevens.