Tips en adviezen over oorbellen

Algemene tips:

  • Maak de oorbelletjes schoon met bijvoorbeeld alcohol of Sterilon voordat je ze indoet. Dit helpt om bacteriën te verwijderen en infecties te voorkomen.
  • Controleer dagelijks de achterkantjes en sluitingen van de oorbelletjes met schone handen om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.
  • Zorg ervoor dat de achterkantjes niet te strak tegen het oor zitten. Te weinig luchtcirculatie kan drukallergie veroorzaken, wat kan leiden tot ingroeiende oorbellen of wondjes die kunnen ontsteken.
  • Doe de oorbelletjes uit tijdens het douchen, sporten en slapen om ze te beschermen en te voorkomen dat ze beschadigd raken. Bewaar ze in het sieradendoosje dat je bij je bestelling ontvangt.
  • Raak zowel de oorbel als je oor alleen met schone handen aan, en verzorg de oorgaatjes regelmatig om irritaties en ontstekingen te voorkomen.
  • Let op met het gebruik van chemicaliën, zoals die in shampoo, haarspray of zwemwater. Deze kunnen de oorbellen aantasten en irritatie van de huid veroorzaken.

    Wat moet ik doen als er een oorgaatje ontstoken is?

    Het kan voorkomen dat een oorgaatje ontstoken raakt. Dit kun je helpen voorkomen door steriele oorbellen te dragen en ze regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld met Sterilon. Zorg er ook voor dat je het sluitinkje niet te strak tegen het oor plaatst, zodat er voldoende lucht bij het gaatje kan komen.

    Let op dat je oorbellen draagt van materialen die aan alle richtlijnen voldoen. Onze zilveren oorbelletjes zijn gegarandeerd gemaakt van 925 Sterling Zilver en zijn nikkel- en kobaltvrij, zoals vereist volgens de huidige regelgeving.

    Als een oorgaatje ontstoken is en de ontsteking zich uitbreidt, je koorts krijgt, of je hebt twijfels over de ernst, is het verstandig om de huisarts te raadplegen.

    Zelfs oorgaatjes die jarenlang geen problemen hebben veroorzaakt, kunnen plotseling ontstoken raken. Dit kan gebeuren door kleine beschadigingen of door blootstelling aan chemicaliën, zoals die in shampoo of zwemwater.

    Er zit zwarte aanslag op de oorbelletjes, hoe komt dat?

    Zilver is een edelmetaal dat kan oxideren, wat kan leiden tot een zwarte verkleuring. Dit is een natuurlijk proces en is niet schadelijk voor de oorbelletjes. Omdat iedere huid anders is, reageert iedereen op zijn eigen manier op zilver.

    We krijgen vaak de vraag of onze oorbelletjes echt zilver zijn. Het feit dat ze zwart worden, is juist een bevestiging dat het om echt zilver gaat.

    De zwarte aanslag ontstaat door een reactie met zwavel, een stof die in de lucht aanwezig is en in veel producten zit. Wanneer zilver hiermee in contact komt, ontstaat er een chemische reactie die een zwart laagje vormt. Zwavel kan voorkomen in onder andere parfum, elastiekjes, wol en rubber.

    Als je oorbelletjes zwart zijn geworden, kun je ze eenvoudig oppoetsen met een zilverpoetsdoekje.

    Hier zijn enkele tips om de zwarte aanslag te voorkomen:

    • Haal de oorbelletjes uit tijdens het sporten of wanneer je veel transpireert.
    • Wacht met het indoen van de oorbelletjes tot je haarspray, parfum of andere cosmetische producten hebt aangebracht.
    • Doe de oorbelletjes uit voordat je gaat zwemmen of douchen.


    Zit er garantie op de oorbelletjes?

    Ja, wij bieden 1 maand garantie op de oorbelletjes, mits ze onder normale omstandigheden zijn gedragen en verzorgd.

    Wat valt er niet onder de garantie?

    • Krasjes, deukjes en andere gebruikssporen die door dagelijks gebruik kunnen ontstaan.
    • Schade door vallen of stoten.
    • Verkleuring of schade veroorzaakt door blootstelling aan chemicaliën, zoals die in sommige soorten parfum, make-up, haarstylingsproducten of chloorwater. Om dit te voorkomen, raden we aan om de oorbellen uit te doen tijdens het douchen, baden of zwemmen.

    Let op: verlies van oorbelletjes of eindstopjes valt niet onder de garantie.

    Mijn (klap)creolen sluiten niet meer!

    Als uw creolen niet goed meer sluiten, is het tijd om ze opnieuw af te stellen. U kunt dit gemakkelijk zelf doen door het stekertje van de oorbel heel voorzichtig iets naar boven te duwen. Dit vergt een minimale aanpassing en kan bijvoorbeeld met het randje van uw nagel gedaan worden. Als het goed is, zal dit direct effect hebben en sluit de oorbel weer naar behoren. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u het voorzichtig nogmaals proberen.

    Lukt het na een paar pogingen nog steeds niet? Geen zorgen! U kunt de oorbel altijd naar ons opsturen, zodat wij deze voor u kunnen herstellen.

    Houd er rekening mee dat creolen, zeker bij dagelijks dragen, vaker opnieuw gesteld moeten worden. Door het indoen kan het stekertje namelijk iets naar beneden worden gedrukt, vooral omdat de oorbellen vaak van een zacht edelmetaal zoals zilver zijn gemaakt.

    Mijn vlindersluiting van een oorbel zit niet strak genoeg: 

    In het onderstaande filmpje laten we zien hoe je eenvoudig zelf de vlindersluitingen van je oorbellen kunt afstellen, zodat ze beter blijven zitten en minder los aanvoelen.