Tips en adviezen over oorbellen

Algemene tips:

 • Controleer iedere dag de achterkantjes/sluitingen van de oorbelletjes. 
 • Doe de achterkantjes niet te strak tegen het oor, er kan dan geen lucht meer bij. Dit kan een drukallergie veroorzaken en dan kunnen de oorbelletjes ingroeien of er kunnen wondjes ontstaan en die kunnen gaan ontsteken.
 • Doe de oorbelletjes uit tijdens het douchen, sporten en tijdens het slapen. Je kunt ze opbergen in het sieradendoosje dat we leveren bij je bestelling.
 • Raak de oorbel en het oor alleen aan met schone handen en verzorg de gaatjes regelmatig. Pas ook op met het gebruik van chemicaliën zoals aanwezig in bijv shampoo of zwemwater.

  Wat moet ik doen als er een oorgaatje ontstoken is?

  Het kan gebeuren dat een oorgaatje ontstoken raakt. Dit kan je voorkomen door steriele oorbellen te gebruiken (maak ze bv schoon met Sterilon) en het oorgaatje regelmatig te verzorgen. Zorg ervoor dat je het sluitingkje niet te dicht tegen het oortje plaatst zodat er genoeg lucht bij het gaatje kan komen.
  Let er ook op dat je oorbelletjes draagt van een materiaal dat aan alle richtlijnen voldoen. Onze zilveren oorbelletjes zijn gegarandeerd van 925 Sterling Zilver en zijn nikkel en kobalt vrij (dit mag volgens de huidige regelgeving ook niet meer gebruikt worden). Wanneer het oorgaatje ontstoken is en als de ontsteking zich uitbreidt of als je het niet vertrouwt is het verstandig om de huisarts te raadplegen.

  Het kan gebeuren dat een oorgaatje dat al jaren geen problemen geeft ineens ontstoken raakt. Dit kan bijv gebeuren door kleine beschadigingen of bij het gebruik van chemicaliën zoals aanwezig in bijv shampoo of zwemwater.

  Er zit zwarte aanslag op de oorbelletjes, hoe komt dat?

  Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxyderen waardoor je een zwarte verkleuring krijgt. Het verkleuren is een natuurlijk proces en is niet schadelijk. 
  Iedereen zijn huid is verschillend en iedereen reageert daarom ook anders op zilver.
  We krijgen vaak de vraag of onze oorbelletjes wel van echt zilver zijn, het feit dat het zwart wordt is juist een teken dat het om echt zilver gaat.

  Zilver wordt zwart door zwavel een stof die voorkomt in de lucht en in vele producten. Als zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie en krijg je een zwart laagje. Materialen waar zwavel kan voorkomen zijn oa parfums, elastieken, wol, rubber.

  Als je oorbelletjes zwart zijn geworden kun je deze het beste oppoesten met een (zilver) poetsdoekje. 
  Nog wat adviezen om het zwart worden tegen te gaan zijn:
  - doe de oorbelletjes uit als je transpireert tijdens bijv. het sporten
  - doe de oorbelletjes pas in nadat je evt. haarspray, parfum o.d. hebt gebruikt
  - doe de oorbelletjes uit als je gaat zwemmen of douchen.

  Zit er garantie op de oorbelletjes?

  Wij geven 1 maand garantie op de oorbelletjes mits ze naar behoren zijn gedragen.
  Onder de garantie vallen niet: krasjes en deukjes en andere schade die door dagelijks gebruik kunnen ontstaan, valschade en evenmin schade/verkleuring veroorzaakt door blootstelling aan chemicaliën zoals aanwezig is sommige soorten parfum, make-up, haarstyling producten, chloorwater ed. Doe ze daarom uit tijdens het douchen/badderen en zwemmen.