Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem dan contact met ons op. Dit kan heel gemakkelijk via de mail.

Wat zijn de verzendkosten:

Alle informatie over de verzendkosten kun je hier nalezen.

Kan ik mijn bestelling ophalen:

Wij hebben geen echte winkel dus het is helaas niet mogelijk om de accessoires van te voren te bezichtigen of na bestelling op te halen.

Ik wil meerdere kadobonnnen inlveren, kan dat?

Ons systeem kan helaas per bestelling maar 1 kortingscode/kadobon verwerken. Wil je meerdere bonnen tegelijk inleveren neem dan even contact met ons op voor dat je gaat bestellen. Wij zullen de korting dan voor je verwerken.

Prijzen:
Alle prijzen op de site van Staartjes en Strikjes zijn incl. BTW

Versturen jullie ook buiten Nederland:

Bestelling kunnen over de hele wereld verstuurd worden. Staat je land er niet bij stuur dan een mailtje naar info@staartjesenstrikjes.nl

Ik krijg geen bevestigingsmail van mijn bestelling:

Heb je binnen 1 uur na je bestelling nog geen orderbevestiging ontvangen neem dan even contact met ons op zodat we kunnen nazien of alles goed is gegaan. De meeste mensen hebben een Spamfilter en helaas laten niet alle Spamfilters onze bevestiging e-mail door. De bevestigings e-mail wordt dus soms geweigerd/geblokkeerd. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen om na te gaan of wij uw betaling al ontvangen en verwerkt hebben.

Ik ontvang geen pakbon bij mijn bestelling?

Wij verzenden de bestellingen zonder een pakbon, dit bespaart papier en is beter voor het milieu. Dit bespaart vaak ook verzendkosten omdat we in een kleinere verpakking kunnen versturen. Bij de orderbevestiging van je bestelling die je in de mail ontvangt zit een PDF bestandje met daarin je factuur waarmee je je bestelling kunt controleren.

Wat is de levertijd:

Wij streven ernaar om je bestelling binnen 1 werkdag te verzenden, uitzonderingen hierop vermelden wij in het winkelwagentje. Bestellingen in het weekend geplaatst zijn worden op maandag in volgorde van binnenkomst verwerkt en verstuurd. Het is afhankelijk van PostNL wanneer je bestelling bezorgd wordt., wij kunnen daar helaas geen invloed op uitoefenen. Hou er aub rekening mee dat brievenbuspost niet meer elke dag bezorgd wordt en rond de feestdagen kan het ook langer duren. Wij versturen van maandag tot en met vrijdag, uitgezonderd feestdagen.  Is je bestelling spoed informeer dan vooraf aan je bestelling per mail of per telefoon of snellere verzending mogelijk is.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden:

Alle bestellingen worden in een bubbeltjesenvelop of brievenbusdoosje via de brievenbuspost van PostNL verzonden.
Grotere bestellingen worden in een doosje verstuurd via PostNL. Je ontvangt dan na verzending via de mail een track & trace code.

Kan ik de haaraccessoires wassen:

De haaraccessoires kunnen niet gewassen worden. De mutsjes kunnen voorzichtig met een handwasje gereinigd worden maar mogen niet met een wasdroger gedroogd worden. Wassen van de accessoires is op eigen risico.

Veiligheid haaraccessoires:

Laat je kindje nooit alleen met de haaraccessoires en doe deze uit als ze gaat slapen. De kleine onderdeeltjes zijn gevaarlijk. De haaraccessoires zijn niet bedoeld als speelgoed.

Laat de haaraccessoires niet nat worden en leg ze ook niet te lang in de zon. 

Kan ik gedragen oorbellen retour sturen?

Oorbellen en andere sieraden verzenden wij verzegeld, zorg ervoor dat deze verzegeling niet verbroken is want anders is retourneren niet meer mogelijk. Dit doen wij om de hygiene van deze producten te waarborgen, je bent er bij ons altijd van verzekerd dat de producten ongedragen zijn. 

Zit er garantie op de zilveren oorbelletjes?

Wij geven 1 maand garantie op de oorbelletjes mits ze naar behoren zijn gedragen. Onder de garantie vallen niet: krasjes en deukjes en andere schade die door dagelijks gebruik kunnen ontstaan, valschade en evenmin schade/verkleuring veroorzaakt door blootstelling aan chemicaliën zoals aanwezig is sommige soorten parfum, make-up, haarstyling producten, chloorwater ed. Doe ze daarom uit tijdens het douchen/badderen en zwemmen.

Wat moet ik doen als er een oorgaatje ontstoken is?

Het kan gebeuren dat een oorgaatje ontstoken raakt. Dit kan je voorkomen door steriele oorbellen te gebruiken en het oorgaatje regelmatig te verzorgen. Zorg ervoor dat je het sluitingkje niet te dicht tegen het oortje plaatst zodat er genoeg lucht bij het gaatje kan komen.
Let er ook op dat je oorbelletjes draagt van een materiaal dat aan alle richtlijnen voldoen. Onze zilveren oorbelletjes zijn gegarandeerd van 925 Sterling Zilveren en zijn nikkel en kobalt vrij (dit mag volgens de huidige regelgeving ook niet meer gebruikt worden).
Als het oorlelletje ontstoken is raden wij aan om de oorbelletjes uit te doen en regelmatig goed schoon te maken en op deze manier te laten genezen.  Wanneer de ontsteking zich uitbreidt of als je het niet vertrouwt is het verstandig om de huisarts te raadplegen.

Het kan gebeuren dat een oorgaatje dat al jaren geen problemen geeft ineens ontstoken raakt. Dit kan bijv gebeuren door kleine beschadigingen bij het aan of uit doen van sjaals en mutsen of bij het gebruik van chemicaliën zoals aanwezig in bijv shampoo of zwemwater.

Er zit zwarte aanslag op de oorbelletjes, hoe komt dat?

Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxyderen waardoor je een zwarte verkleuring krijgt. Het verkleuren is een natuurlijk proces en is niet schadelijk. 
Iedereen zijn huid is verschillend en iedereen reageert daarom ook anders op zilver.
We krijgen vaak de vraag of onze oorbelletjes wel van echt zilver zijn, het feit dat het zwart wordt is juist een teken dat het om echt zilver gaat.

Zilver wordt zwart door zwavel een stof die voorkomt in de lucht en in vele producten. Als zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie en krijg je een zwart laagje. Materialen waar zwavel kan voorkomen zijn oa parfums, elastieken, wol, rubber.

Als je oorbelletjes zwart zijn geworden kun je deze het beste oppoesten met een (zilver) poetsdoekje. 

Nog wat adviezen om het zwart worden tegen te gaan zijn:
- doe de oorbelletjes uit als je transpireert tijdens bijv. het sporten
- doe de oorbelletjes pas in nadat je evt. haarspray, pafurm o.d. hebt gebruikt
- doe de oorbelletjes uit als je gaat zwemmen of douchen.