Welke maat haarspeldjes kan ik het beste gebruiken? - Staartjes en Strikjes

Welke maat haarspeldjes kan ik het beste gebruiken?

Ben jij op zoek naar haarspeldjes maar vind je het lastig om de juiste maat in te schatten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Haarspeldjes komen in diverse soorten en maten, die geschikt zijn voor diverse leeftijdscategorieën. Wij helpen je graag om erachter te komen welke maat haarspeldjes jij het beste kunt gebruiken.

Voor de eerste lokjes van een baby raden wij haarspeldjes van 3 centimeter aan. Beginnen de haartjes al redelijk te groeien? Dan is een haarclipje van 4 centimeter een betere keuze. Voor de grotere meisjes, die reeds een aardige haardos hebben, adviseren wij het gebruik van 5 centimeter speldjes.
Ben je benieuwd welke eigenschappen de diverse haarspeldjes met zich meebrengen en welke maat het beste bij jou past? Dan is dit artikel voor jou!

Welke maten haarspeldjes zijn er?

Om jou een beter beeld te geven van de mogelijkheden, hebben wij hieronder de diverse maten haarclipjes beschreven. We zullen de verschillende eigenschappen onder de loep nemen en ook komen we erachter welke haarknipjes jij het beste kunt gebruiken.

Haarspeldjes voor baby - 3 centimeter

  


Wanneer de eerste lokjes beginnen te groeien is het belangrijk om goed passende haarknipjes aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat de haarspeldjes niet goed blijven zitten of simpelweg niet helemaal in verhouding zijn.

Voor baby’s adviseren wij daarom een haarspeldje van 3 centimeter lang. De meeste haarspeldjes voor baby’s zijn bekleed met een stoffen hoesje. Deze zorgt ervoor dat de clipjes beter blijven zitten en bovendien comfortabel te dragen zijn.

Deze haarclipjes zijn geschikt voor meisjes tot 2 à 3 jaar. Echter zijn er natuurlijk ook baby’s die bij de geboorte reeds een volle haardos hadden, deze meisjes stappen zonder twijfel iets eerder over op de haarclipjes van 4 centimeter.

Haarspeldjes voor peuter of kleuter - 4 centimeter

 

Voor peuters of kleuters bij wie de haren al aardig lang beginnen te groeien, adviseren wij haarclipjes van 4 centimeter. Het langere haar blijft hier beter in vastzitten. Bovendien is het ontzettend leuk om te experimenten met het in model brengen van diverse kapsels.

Ook deze haarknipjes zijn doorgaans bekleed met een stoffen hoesje zodat ze goed in het haar blijven zitten.

Haarspeldjes voor grotere meisjes - 5 centimeter


Het laatste model dat we onder de aandacht willen brengen is het haarspeldje met een formaat van 5 centimeter. Deze haarclipjes zijn geschikt voor grotere meisjes, die de kleuterleeftijd reeds zijn gepasseerd.

Ook binnen deze categorie bieden wij veel diverse soorten haarspeldjes aan. De meest hippe en originele designs behoren tot de mogelijkheden. Veel haarspeldjes voor grotere meisjes zijn bekleed met een leer hoesje of zijn bekleed met ribstof en denim. Dit geeft net even dat beetje extra waar een stoere meid naar op zoek is!

De beste haarclipjes voor meisjes

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om te bepalen welke maat haarspeldjes jij het beste kunt gebruiken. Bij Staartjes en Strikjes kun je terecht voor de mooiste haarspeldjes voor baby, peuter, kleuter of grotere meisjes. Ons brede assortiment biedt voor ieder wat wils.

Speldjes met of zonder applicatie, en vele diverse kleuren en patronen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en vind jouw ideale haarspeldjes!