Oorbellen dragen – alles wat je moet weten - Staartjes en Strikjes

Oorbellen dragen – alles wat je moet weten

Het schieten van gaatjes is een spannend maar leuk moment. De eerste oorbelletjes worden uitgekozen en de pret kan beginnen. Maar hoe ga je om met de verzorging van deze oor gaatjes? Welke producten gebruik je, en waar moet je op letten?

Het is belangrijk om jouw gaatjes regelmatig te controleren en schoon te maken. Dit geldt uiteraard ook voor de oorbellen zelf. Wij raden het gebruik van zilveren oorbellen of huidvriendelijke oorbellen aan, om eventuele ontstekingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Wil jij weten welke oorbelletjes je het beste kunt kiezen en op welke manier je jouw gaatjes moet verzorgen? Dan is deze blog voor jou! Wij vertellen je alles wat je moet weten over jouw eerste gaatjes en het dragen van jouw favoriete oorbellen. Lees dus snel verder!

Een goede verzorging is van groot belang

Een goede verzorging van jouw oorbellen en gaatjes is belangrijk. Het voorkomt ontstekingen en zorgt ervoor dat jij zonder problemen kunt genieten van de mooiste oorbellen. Onderstaand enkele belangrijk punten op het gebied van verzorging.

Maak goed en regelmatig schoon

Het is belangrijk om jouw oorbellen en gaatjes regelmatig te controleren en schoon te maken. Breng jij voor het eerst zilveren kinderoorbellen in? Dan is het belangrijk om steriele oorbelletjes te gebruiken. Maak deze dus schoon met Sterilon en was altijd je handen voordat je aan de slag gaat.

Heb jij onlangs gaatjes laten schieten? Dan is het aan te raden om tweemaal daags de gaatjes te reinigen. Dit kun je simpelweg doen met een zoutoplossing. Terwijl je dit doet kun je de oorbellen zachtjes draaien, zodat de vloeistof goed in de gaatjes trekt.

De sluiting van de oorbel

Het is belangrijk om de sluiting van de oorbel niet te strak tegen het oor te drukken. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende lucht bij kan komen. Daarnaast voorkomt het vervelende zaken als ingegroeide sluitingen en ontstoken gaatjes.

Wat te doen bij een ontsteking?

Een ontsteking kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je gebruik hebt gemaakt van oorbellen van een bepaald metaal waar je niet tegen blijkt te kunnen. Ook kan het zijn dat er vuil in het gaatje is gekomen, of dat je de sluiting van de oorbel te strak tegen je oorlel hebt aangedrukt.

Is er sprake van een ontsteking? Dan kan het helpen om het gaatje te deppen met alcohol. Dit kan een reinigende werking hebben, wat de ontsteking zou kunnen afremmen. Betreft het een heftige ontsteking die zich dreigt uit te breiden? Dan kan een bezoek aan de huisarts noodzakelijk zijn.

Bij een ontsteking kan er ook sprake zijn van een huidallergie. Zo kan het voorkomen dat je te maken hebt met een zilverallergie, een vervelend kwaaltjes waar je niet zomaar van af komt. Maar wees niet getreurd, bij Staartjes en Strikjes weten wij daar wel wat op.

Huidvriendelijke oorbellen

Wij verkopen diverse huidvriendelijke oorbellen van het merk Blomdahl. Deze oorbellen worden gemaakt van hoogwaardig titanium of medical plastic. Deze materialen zijn veilig te dragen voor iedereen, dus ook wanneer je last hebt van een gevoelige huid.

Neem eens een kijkje in ons assortiment!

Waarom zijn mijn zilveren oorbellen zwart?

Het komt wel eens voor dat zilveren sieraden een zwarte verkleuring krijgen. Zilver is namelijk een edelmetaal wat op den duur kan gaan oxideren. Alhoewel het een natuurlijk proces is en op zich niet schadelijk, is het natuurlijk wel zonde van jouw zilveren sieraden.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het zwart worden van jouw oorbellen tegen te gaan. Onderstaand enkele tips.

  • Doe je oorbellen uit tijdens het sporten. Aangezien je transpireert kan dit een slecht effect hebben op jouw oorbellen.
  • Doe je oorbelletjes ook uit tijdens het zwemmen of douchen.
  • Vermijd contact met haarlak, parfum en soortgelijke producten.

Als je de bovenstaande tips toepast, blijven jouw zilveren oorbellen zo lang mogelijk mooi!

Vind jouw oorbellen bij Staartjes en Strikjes

Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen om op een goede manier zorg te dragen voor jouw oorbellen en gaatjes.

Bij Staartjes en Strikjes vind je zilveren kinderoorbellen waarmee ieder kind de show steelt. Bekijk hier ons gehele assortiment aan kindersieraden, ook de mooiste zilveren oorbellen vind je terug in onze collectie.